Asociația Cultural Sportivă Aiki-Kodokan


Adresă Dojo: Strada Polonă, numărul 12i, oraș Otopeni, județul Ilfov.

Președinte Sensei Gabriel Borcea
Telefon: 0727526408
E-mail: aikikodokan@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/AikikodokanOtopeni/

Instructori:
Sensei Gabriel Borcea 4 dan Aikido Modern
Sensei George Maximiuc 2 dan Aikido Modern
Sensei Nița Jan 1 dan Aikido Modern

Program de antrenament: Luni și Miercuri
Grupa 1: 17:30-18:30, copii sub 9 ani.
Grupa 2: 18:40-19:40, copii peste 9 ani.
Grupa 3: 19:50-21.00, adulți și centuri negre.
Astăzi sunt mai bun ca ieri, mâine sunt mai bun ca astăzi, atât în sala de antrenament cât și în viața de zi cu zi!”, este motto-ul după care mă ghidez și pe care îmi doresc să îl insuflu practicanților cu care lucrez.
Gabriel Borcea, de 12 ani instructor sportiv de Aikido Modern, centură neagră, 4 Dan Aikido Modern, președinte al Asociației Cultural Sportive AIKI-KODOKAN, membră a Federației Române de Aikido Modern.

Aikido (Arta Păcii), este o artă marțială japoneză, creată în jurul anului 1931 de căre Morihei Ueshiba. Păstrând principiile, tehnicile și învățăturile nipone, activitatea clubului este adaptată societății și provocărilor urbane contemporane.

Ce reprezintă Aikido?
  1. Un sistem eficient de autoapărare, care îi învață pe practicanți cum să se protejeze fără a-l distruge pe cel care atacă, folosindu-se de tehnici specifice de proiectare și fixare;
  2. O modalitate holistică de educație a copiilor, care întărește și armonizează fizicul și psihicul. Practicanții învață ce înseamnă responsabilitatea, munca în echipă, bucuria lucrului bine făcut, cum să devină lideri dar și cum să îi ajute pe cei din jurul lor;
  3. Un mod de viață bazat pe disciplină, armonie și respect. Competiția în Aikido este in raport cu tine însuți. Practicanții de Aikido participă la festivaluri și examene de grad, fără a concura cu alți participanți, scopul central fiind autodepășirea.


Competiția în Aikido este in raport cu tine însuți. Practicanții de Aikido participă la festivaluri și examene de grad, fără a concura cu alți participanți, scopul central fiind autodepășirea.